Unieke Vondst: Tweede Bloemstilleven van Max van Dam Ontdekt

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

De gemeente Winterswijk, eigenaar van een bloemstilleven geschilderd door Max van Dam, werd recentelijk benaderd met interessant nieuws. Paul van Doesburg, een particulier, claimt een vergelijkbaar schilderij in zijn bezit te hebben. Het onderwerp van zijn schilderij komt exact overeen met het schilderij van de gemeente Winterswijk.

Ontmoeting en Vergelijking

Op donderdag 29 februari wordt een bijzondere ontmoeting georganiseerd. Burgemeester Bengevoord zal zowel meneer Van Doesburg als kunsthistoricus Frederieke Jeletich van Cultuurproject ontvangen met het betreffende schilderij. Beide schilderijen zullen naast elkaar worden gezet en vergeleken op het gemeentekantoor.

Over Max van Dam

Max van Dam was een veelbelovende kunstschilder uit Winterswijk. Zijn leven werd echter abrupt beëindigd toen hij op 33-jarige leeftijd werd vermoord in het vernietigingskamp in Sobibor. Zijn werken, waaronder het bloemstilleven in bezit van de gemeente Winterswijk, herinneren ons aan zijn talent en potentieel.

Deze recente vondst kan nieuwe inzichten bieden in het werk en leven van deze kunstenaar en dient als belangrijke herinnering aan de culturele rijkdom en geschiedenis van de regio.