Grote belangstelling voor Erfgoeddag Oost Achterhoek

3 maanden geleden gepubliceerd

Ruim 200 bezoekers waren op 1 maart 2024 aanwezig bij de Erfgoeddag Oost Achterhoek. Deze dag werd georganiseerd door de gemeenten Aalten, Oost Gelre en Winterswijk. De bezoekers kwamen samen in het scholtenhuis en de bijbehorende schoppe van Landgoed Vriezenhuis in Winterswijk Woold.

Diverse activiteiten

Het programma van de dag was breed en divers. Bezoekers konden deelnemen aan presentaties, workshops en excursies. Er was voor iedereen wel iets interessants te vinden. De actieve deelname van bezoekers en de positieve reacties zorgden voor een ontspannen sfeer. Kennis werd gedeeld, inspiratie opgedaan en nieuwe contacten gelegd.

Samenwerking

Deze erfgoeddag werd georganiseerd om terug te blikken op de resultaten van samenwerking op het gebied van cultureel erfgoed. Sinds 2017 hebben de drie gemeenten een gezamenlijk erfgoedbeleid en werken ze onder de naam ‘Wi-j doet ’t samen’ aan verschillende projecten. Wethouders van de drie gemeenten gaven aan dat de samenwerking goed bevalt en waardevolle informatie oplevert voor de toekomst.

Erfgoed van nu en voor de toekomst

Cultureel erfgoed is niet alleen iets uit het verleden, maar ook van het heden en voor de toekomst. Het gaat om materieel en immaterieel erfgoed: van historische landschappen en bouwwerken tot verhalen en gewoonten. De gemeenten zetten zich ervoor in het erfgoed door te kunnen geven aan de volgende generaties.