Geldmaat Plus Assistentie aanwinst voor Winterswijk

ongeveer 2 maanden geleden gepubliceerd

Inwoners van Winterswijk die hulp nodig hebben bij het opnemen of storten van geld, kunnen nu terecht in de winkel van Fixxar aan de Spoorstraat 7. Fixxar heeft onlangs een Geldmaat Plus Assistentie geïnstalleerd, waarbij medewerkers van de winkel uitleg geven over het gebruik van de geldautomaat.

Extra hulp bij pinnen

De werkgroep Toegankelijkheid had aangegeven dat er behoefte was aan een extra geldautomaat waarbij ook assistentie verleend wordt. “Pinnen moet voor iedereen toegankelijk en veilig zijn, daarom ben ik zo blij met deze Geldmaat op deze plek,” zei Yvon Boerman, voorzitter van de werkgroep Toegankelijkheid.

Gastvrij en inclusief centrum

De winkeliersvereniging ABH City had ook gepleit voor een extra geldautomaat. Peter ten Hagen, voorzitter van ABH City, zei: “Hiermee verbeteren we de gastvrijheid van ons centrum. Ons centrum wordt zo inclusiever. Voor onze Duitse klanten is het een aanwinst omdat zij vaak met contant geld betalen. Voor ondernemers is het fijn dat ze veilig binnen geld kunnen storten.”

Veilig pinnen op een vertrouwde plek

Voor Fixxar is de nieuwe Geldmaat een mooie aanvulling op hun dienstverlening. Boaz Klein Nibbelink van Fixxar zei: “Onze klanten zijn blij met de automaat. Hiermee kunnen ze veilig en op een vertrouwde plek pinnen.”

Iedereen doet mee

Wethouder Elvira Schepers voegde toe: “In de gemeente Winterswijk moet iedereen volwaardig mee kunnen doen. Deze geldautomaat met assistentie draagt bij aan de zelfredzaamheid van onze inwoners. Fijn dat de ondernemers en de werkgroep toegankelijkheid samen hebben opgetrokken om deze voorziening mogelijk te maken.”

De werkgroep Toegankelijkheid adviseert de gemeente Winterswijk over toegankelijkheid en behartigt de belangen van inwoners die drempels ervaren. Momenteel wordt er gezocht naar nieuwe deelnemers om samen te denken in mogelijkheden.