College gaat drie locaties nader onderzoeken als voorkeurslocatie nieuw bedrijventerrein

Normal stadskantoor winterswijk
Afbeelding: Wikipedia

Het college trekt het oorspronkelijke besluit over Tuunterveld als enige voorkeurslocatie in en laat nu drie locaties nader onderzoeken. Het gaat om de gebieden Elinksveld (aan de Kottenseweg), Misterweg en Tuunterveld (aan Rondweg West).

Wethouder Inge klein Gunnewiek: “Ik ben blij dat we weer een stap verder kunnen met het proces om te komen tot een voorkeurslocatie bedrijventerrein. Winterswijkse bedrijven hebben nu en in de toekomst ruimte nodig om te groeien. We zoeken een locatie waar we de komende 20 à 30 jaar mee vooruit kunnen.”

Herzien rapport BRO

Het op 29 juni genomen besluit om Tuunterveld aan te wijzen als voorkeurslocatie heeft het college ingetrokken. Er stonden fouten in het locatiekeuzeonderzoek van BRO. Adviesbureau BRO heeft het rapport volledig herzien. Daarbij zijn er extra varianten doorgerekend. Het gaat om een grotere omvang van locatie Elinksveld en een combinatie van Molenveld 1 en Molenveld 2. Naast Tuunterveld komen er nu twee andere locaties in beeld. Het college laat deze drie locaties nader onderzoeken.

Nader onderzoek drie locaties

In dit nadere onderzoek gaat het naast financiële haalbaarheid om eisen die worden gesteld aan duurzame verstedelijking en extra kwalitatieve aandacht voor onder andere ecologie en infrastructuur. Het onderzoek wordt uitgevoerd door een ambtelijke werkgroep met ondersteuning van adviesbureau BRO. Dit zorgt voor een betere en meer integrale onderbouwing.

Vervolg

Op basis van de resultaten van het nadere onderzoek wijst het college in januari 2021 een voorkeurslocatie aan voor een nieuw bedrijventerrein. Dat besluit komt ter inzage. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over de locatiekeuze.

 

Adverteren op WinterswijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op WinterswijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Winterswijk
13:35

17° C

Zwaarbewolkt

2.53 km/h

64%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief