Bomen geplant op Winterswijkse schoolpleinen

Normal pexels photo 1072824
Afbeelding: Akil Mazumder

Op dinsdag 21 april zijn er op verschillende Winterswijkse schoolpleinen bomen geplant. Deze bomen waren eigenlijk bedoeld voor de Nationale Boomplantdag op 18 maart die de gemeente samen met de scholen wilde vieren. Door de coronacrisis ging deze dag niet door. Langer wachten totdat de scholen weer open zijn, was helaas niet mogelijk omdat het plantseizoen bijna voorbij is.

De bomen zijn geplant op de schoolpleinen van De Esch, ’t Kempken, De Korenburg, Woold, Kotten en Schaersvoorde. Ook veel andere scholen in Winterswijk zijn bezig met het vergroenen van hun schoolplein. Het is belangrijk om kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Bomen dragen bij aan meer biodiversiteit, filteren de lucht, zorgen ervoor dat de bodem regenwater beter op kan nemen en het zijn natuurlijke airco’s. Wethouder Tineke Zomer: “Met de huidige zomers wordt het op de tegels van het schoolplein zeer heet. Het is goed als er dan ook bomen zijn waar de kinderen fijn onder kunnen zitten en spelen op de warme dagen”.

De ROVA heeft namens de gemeente de bomen op de schoolpleinen geplant. Er is gekozen voor bomen die aantrekkelijk zijn voor bijen en insecten zoals de linde, het krentenboompje en een sierappel. Bomen en biodiversiteit zijn belangrijk voor de gemeente Winterswijk. In totaal heeft de gemeente meer dan 50.000 bomen en in de afgelopen vier maanden zijn er al weer 545 nieuwe bomen geplant waaronder dus een aantal op schoolpleinen. Verschillende scholen hebben aangegeven om dit jaar het schoolplein nog verder te willen vergroenen en de gemeente ondersteunt hen hier uiteraard graag bij.

Adverteren op WinterswijkActueel.nl vanaf €3,75 per maand

Adverteren in de regio moet toegankelijk zijn voor bedrijven uit de regio, op WinterswijkActueel.nl en onze partnerwebsites kunt u adverteren voor een kopje koffie per maand.
Meer informatie

Winterswijk
10:45

17° C

Zwaarbewolkt

2.53 km/h

64%

Blijf op de hoogte
Meld je aan voor de nieuwsbrief